After - Not long after a planting the garden is a pleasant place to sit. Before - A south facing building site on a heavy clay soil.

BEFORE

AFTER

This garden (17 m x 13 m) on a severely sloping site, has two large storm drains positioned right in the middle. The soil, like much of Exeter, is very heavy clay.

 

The clients, who are keen (but retired) gardeners, were looking for a garden design, which dealt effectively and imaginatively with, the slope and which created 'garden rooms', with areas in which to relax and entertain.

 

Although low maintenance was important, they still wanted to enjoy 'pottering' in their new garden.

 

The patio design is of particular   interest as it uses thin strips of green slate to  enliven and accentuate the pattern of the paving.  

 

This contemporary garden was planted in August just three weeks before the photo on the left was taken.  

A Contempory Garden Design on an Exeter Estate

Back To Gardens