The Flat Lawn Is Laid copy _IGP7692 copy Water Features

BEFORE - The drop from patio to fence is about 3 metres

AFTER - The children have a level place to play

As garden designers we rarely get such a simple brief. Our clients wanted a garden design which would create a safe, flat area for their children to play.

 

A substantial retaining wall about 2.5 metres high was what was called for to level most of the garden.

 

Retaining walls, of any kind, are expensive but in this case a gabion wall proved the most cost effective.

 

The area below the gabions has been seeded with meadow grass and accommodates three small fruit trees (as well as a trampoline).

 

 

Welcome Page

A garden design turns a steep slope into a level garden in Abbotskerswell, near Newton Abbot, Devon  

Sleepers On A Slope Before - From The Bottom Of The Garden

BEFORE

Gabion Wall copy

THE GABION WALL

Back To Gardens Back To Gardens